تحصیل و اعزام دانشجو به تـرکــیه

​دوره آمـوزشـی
YÖS

اطلاعات بیشتر

​دوره آمـوزشـی
SAT

اطلاعات بیشتر

​دوره آمـوزشـی
TÖMER

اطلاعات بیشتر

آموزش عالی در ترکیه

لطفا توجه داشته باشید که موسسات آموزش عالی در ترکیه حداقل دو سال آموزش عالی ارائه می‌دهند و دانشجویان علاوه بر مقطع کاردانی در مقاطع  کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از دو تا چهار سال مشغول به تحصیل میشوند. موسسات آموزش عالی در ترکیه شامل دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستانهای موسیقی، هنرستان‌های آموزش عالی و مراکز پژوهشی می‌شود.
هر دانش آموزی که مقطع دبیرستان خود را باموفقیت پشت سر بگذارد این امکان را دارد تا در دانشگاه‌های ترکیه و در رشته‌های مختلف آموزش‌های تخصصی ویژه‌ای را دریافت کند. هدف اصلی دانشگاه‌های ترکیه افزایش کمیت و کیفیت آموزش عالی ازهر نظرمیباشد. این اصل همیشه در برنامه‌ها و دوره‌های طراحی شده مد نظر قرار داده می‌شود. چه در دانشگاه های دولتی و چه در مراکز آموزش عالی و دانشگاه های خصوصی این سیاست به وضوح به چشم می خورد. دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های ترکیه  شامل مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌باشد که دوره‌های کارشناسی ارشد به دو دوره‌ی «پژوهش محور» و «آموزش محور» تقسیم می‌شود که حداقل مدت زمان این دوره‌ها دو سال می‌باشد. دوره‌های پژوهش محور شامل گذراندن دوره های خاص همراه با انجام و ارائه پایان‌نامه می‌باشد؛ این درحالی است که دوره های آموزش محور شامل کلاس‌های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های ترمی می‌باشد.
چنانچه دانشجویی متقاضی تحصیل درترکیه برای مقطع دکترا باشد در ابتدا میبایست حتما مقطع کارشناسی ارشد را گذرانده باشند. همچون ایران حداقل مدت زمان دوره دکترا در دانشگاه های ترکیه چهارسال است که شامل کلاس‌، آزمون جامع دکترا و آماده سازی و دفاع از رساله دکترا می‌باشد. 
از سوی دیگر در مراکز آموزشی علوم پزشکی دوره‌های آموزش تخصصی پزشکی که با دوره‌های دکترا برابری می‌کند، در دانشکده پزشکی و بیمارستانهای آموزشی متعلق به وزارت بهداشت و سازمان بیمه تامین اجتماعی ترکیه برگزار می‌گردد. در چنین حالتی دانشگاه‌ها علاوه بر شرایط پذیرش و برنامه آموزشی مطابق با قوانین و آئین نامه عمومی اتخاذ شده توسط مقررات شورای بین المللی، اختیار لازم برای تعیین دانشجویان پذیرفته شده در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دارند.

 تحصیل در مدارس ترکیه به همراه ویزا واقامت
میدونستین شرایط تحصیل بچه ها در ترکیه مثل ایران خودمونه ؟ نظام اموزش وپرورش ترکیه هم مثل ایران در سه  مقطع پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه تعریف شده با این تفاوت که مثل ایران شش سه سه نیست . دوره پیش دبستانی در ترکیه اختیاری بوده و تا سن ۶ سالگی در این دوره تحصیل می شود. دوره ابتدایی اجباری  و ۸ ساله و تحصیل متوسطه در دبیرستان یا هنرستان امکان پذیره و دانش آموزان تا سن حداکثر ۱۸ سال در مقطع متوسطه تحصیل می کنند و تحصیل در این مقطع هم اجباری است .
شما اگر در مدارس ترکیه ثبت نام کنین تحصیل درهر سه مقطع ابتدایی و متوسطه در مدارس دولتی، برای شما همچون دانش آموزان ترکیه رایگان است. تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی است اما دانش آموزان باید یک زبان خارجی نیز یاد بگیرند. برخی از مدارس خصوصی در ترکیه تحصیل هستند. دانش آموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس ترکیه را دارند باید آزمونی را بگذرانند تا سطح توانایی خود را برای تحصیل در مدارس ترکیه نشان دهند.

اعزام دانشجو به ترکیه 
بسیاری از افراد در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه از ما سولات بسیاری می پرسند بویژه درباره چگونگی پذیرش در دانشگاه ها هزینه های تحصیلی اعتبار مدارک دانشگاه های ترکیه و نحوه دریافت اقامت برای خود وحتی برای خانواده شان ما در ادامه  با تشریح بخشهای مهمی از این شرایط تلاش میکنیم به سوالات شما پاسخ داده باشیم. 
 در ابتدا باید به چند نکته توجه داشته باشید که ما چرا باید ترکیه را به عنوان مقصدی برای تحصیل خود یا فرزندمان انتخاب کنیم ؟ و آیا افراد با انتخاب این کشور می توانند به بالاترین سطح علمی و جایگاه اجتماعی دست پیدا نمایند؟ آیا شرایط اقامت پس از تحصیل برای متقاضیان تحصیل در ترکیه فراهم است؟ بر همین اساس کشور ترکیه و اعزام دانشجو به ترکیه را باید بصورت دقیق مورد بررسی علمی قرار گیرد.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط عمومی آن
آقای مجید اخوان گوینده و خبرنگار شبکه خبر صدا و سیما به مدت ۵ سال در ترکیه زندگی و به عنوان نماینده صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در ترکیه خبرنگار بوده و هم اکنون در مقطع دکتری رشته ژورنالیسم (روزنامه نگاری) در یکی از معتبر ترین دانشگاه های ترکیه و جهان یعنی دانشگاه دولتی آنکارا مشغول به تحصیل است. ایشان موسس و مدیرعامل آکادمی آموزشی تهران - آنکارا ست این آکادمی  زیر مجموعه هلدینگ بزرگ رسانه ای - آموزشی آرمون است. اطلاعاتی که از این پس برای مشاهده ومطالعه در اختیار شما قرار می گیرد برگرفته از تجربه شخصی ایشان  واطلاعات عمومی موجود درباره ترکیه است پس لطفا با دقت مطالعه فرمایید.

اعزام به ترکیه برای تحصیل در مدارس
میدونستین شرایط تحصیل بچه ها در ترکیه مثل ایران خودمونه ؟ نظام اموزش وپرورش ترکیه هم مثل ایران در سه مقطع پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه تعریف شده با این تفاوت که مثل ایران شش سه سه نیست . دوره پیش دبستانی در ترکیه اختیاری بوده و تا سن 6 سالگی در این دوره تحصیل می شود. دوره ابتدایی اجباری و 8 ساله و تحصیل متوسطه در دبیرستان یا هنرستان امکان پذیره و دانش آموزان تا سن حداکثر 18 سال در مقطع متوسطه تحصیل می کنند و تحصیل در این مقطع هم اجباری است .
شما اگر در مدارس ترکیه ثبت نام کنید تحصیل در هر سه مقطع ابتدایی و متوسطه در مدارس دولتی، برای شما همچون دانش آموزان ترکیه ای رایگان است. تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی است اما دانش آموزان باید یک زبان خارجی نیز یاد بگیرند. برخی از مدارس خصوصی در ترکیه هستند که به جز ترکی دو زبان خارجی دیگر را هم آموزش میدهند.
دانش آموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس ترکیه دارند می توانند با همکاری موسسه تهران آنکارا آزمونی را بگذرانند تا سطح توانایی خود را برای تحصیل در مدارس ترکیه نشان دهند.
دانش آموزان پس از پایان مقطع تحصیلی دبیرستان میتوانند در یک آزمون جامع شرکت کنند و پس از قبولی در این آزمون وارد دانشگاه می شوند.البته لازم به ذکر است که نمرات دانش آموزان در این آزمون جامع در انتخاب رشته تحصیلی آن ها در دانشگاه های ترکیه بسیار تاثیرگذار می باشد.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی
اگر قصد تحصیل در ترکیه درمقطع لیسانس را دارید،شما باید از طریق شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاه های ترکیه پذیرفته شده وپس از پذیرش در دانشگاه های ترکیه  برای اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه یا همان ویزای تحصیلی ترکیه، اقدام کنید بدین شکل که ابتدا باید رشته تحصیلی و دانشگاه خود را انتخاب کنید. ما همه این فرایند را در موسسه تهران آنکارا و با داشتن دفاتر نمایندگی در استانبول وآنکارا برای شما انجام میدهیم. 
چه خوب است بدانید دانشگاه های ترکیه در زمینه های هنر، علوم و معماری زبانزد هستند. و محبوب ترین رشته ها در مقطع لیسانس در ترکیه تربیت مدرس، بازرگانی، روابط بین الملل، بیوشیمی و مهندسی پزشکی، معماری و روزنامه نگاری است .
در مقطع فوق لیسانس نیز دانشگاه های ترکیه رشته های تحصیلی متنوعی را برای دانشجویان خارجی ارائه می دهند. دولت ترکیه هر ساله برای دانشجویان خارجی در دانشگاه ها سهمیه در نظر می گیرد. پس برای بررسی شانس خود جهت اخذ پذیرش می توانید ظرفیت دانشگاه ها را در نطر بگیرید. تقریبا در هر رشته ای می توان در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های ترکیه تحصیل کرد اما محبوب ترین این رشته ها معماری، بازرگانی، مدیریت، روابط بین الملل و مهندسی است.
هزینه های تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های دولتی ترکیه برای افرادی که تبعه ترکیه باشند حدود ۸۰ تا ۲۵۰دلار و برای دانشجویان خارجی حدود ۲۵۰تا ۳۰۰ دلار خواهد بود. لازم به ذکر است که هزینه های تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های خصوصی برای دانشجویان خارجی بین ۸۰۰۰ دلار تا ۲۵۰۰۰ دلار می باشد.​​​​​​​

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
ورود به دانشگاه های ترکیه در مقطع فوق لیسانس نیازی به آزمون جامع و سراسری ندارد وبرخلاف  پذیرش در مقطع کارشناسی برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه شما میتوانید در سال دوبار در آزمونهای ورودی دانشگاه های ترکیه شرکت کنید  به این صورت  که هر دانشگاه آزمون مربوط به خود را در سال ۲ بار در رشته های مورد نیاز آزمون برگزار می کنند و برای هر رشته ایی ظرفیت را اعلام می کنند.

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

هزینه های تحصیل در دانشگاه های ترکی زبان در مقطع فوق لیسانس برای اتباع خارجی حدود ۲۵۰ دلار الی ۸۵۰ دلار در دانشگاه های ترکیه متفاوت می باشد. همچنین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های انگلیسی زبان برای اتباع خارجی ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار می باشد. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد هفته ای ۲۰ ساعت اجازه کار پاره وقت دانشجویی را دارند.افرادی که به زبان ترکی مسلط باشند می توانند راحت تر کار مناسب را پیدا کنند. افراد باید در این دوره تحصیلی حدود ۲۰ الی ۳۰ واحد درسی بگذرانند و سپس بر روی موضوعات علمی و موضوع پایان نامه خود کار تحقیقی انجام دهند.

اعزام دانشجو به ترکیه و انواع دوره های فوق لیسانس در ترکیه
سال تحصیلی در دانشگاه های ترکیه تقریبا مشابه نظام آموزشی ایران است بدین صورت که  دو ترم، از اکتبر تا ژانویه و از فوریه تا جولای کلاسها برگزار میشود. معمولاً این دو ترم با تعطیلاتی دو هفته ای از هم جدا می شوند و البته تعطیلات طولانی تر تابستان بین جولای و اکتبر است. اغلب برنامه های تمام وقت مقطع ارشد در ماه اکتبر آغاز شده، اما برای دانشجویان پاره وقت، گزینه های دیگری نیز وجود دارد که امکان ورود در ترم دوم را می دهد.
شما برای اینکه بتوانید مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه (Yüksek Lisans Diplomasi) را باموفقیت سپری کنید می بایست دو سال زمان بگذارید  و ۱۲۰ واحد ECTS را پاس کنید. در آغازهر ترم انتخاب واحد کرده و ثبت نام می کنید و ارزیابی پایان هر کدام از دوره ها در نمره نهایی شما اثرگذار خواهد بود. اغلب برنامه های مقطع ارشد در ترکیه دانشجو را ملزم به ارائه پایان نامه در اواخر ترم دوم در سال دوم می کنند. معمولاً این پایان نامه به صورت یک ارزیابی یعنی به سبک دفاعیه تز دکترا و به صورت شفاهی برگزار می شود.علاوه براین، گذراندن آزمون شفاهی به عنوان بخشی از مدرک ارشد یک روش آمادگی برای فعالیت های دانشگاهی بعدی خواهد بود،  فرصتی که بسیاری از دانشجویان پیش از شروع PhD کسب نخواهند کرد. برخی از دوره های ارشد ترکیه مستلزم نوشتن رساله کتبی نیستند، درعوض دانشجویان باید یک پروژه حرفه ای شغلی را بگذرانند.

تحصیل در ترکیه
اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه 
تحصیل دکترا در ترکیه
 ​​​​​​​

اعزام دانشجو به ترکیه وتحصیل در ترکیه در مقطع دکتری
همه دانشگاه های ترکیه دارای مقطع دکتری نیستند و بهتر است بدانید برخی از دانشگاه های ترکیه هم که دارای این مقطع میباشند مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری ایران نیستند. همچون مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان متقاضی مقطع دکترا در دو دوره و زمان مشخص یعنی در ماه های اکتبر و ژانویه می توانند در دانشگاه های ترکیه درخواست اخذ پذیرش تحصیلی نمایند. برای دانشگاههای ترکیه در این مقطع شیوه نامه آموزشی متفاوت است بدین صورت که  زبان تحصیل در این مقطع هم انگلیسی وهم ترکی می باشد که هر دانشگاه متفاوت برگزار می کند اما داشتن مدرک زبان تومر برای پذیرش در دانشگاه های با شیوه نامه آموزشی زبان ترکی استانبولی الزامی است آکادمی تهران انکارا این مدرک را که مورد تایید تمام دانشگاههای ترکیه است به شما ارایه میکند. اما اگر فاقد مدرک زبان تومر هستید می توانید در دانشگاه های ترکیه با شیوه نامه آموزشی زبان انگلیسی ثبت نام کنید.
همچون ایران مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه معمولا ۴ سال است اما برای برخی از رشته ها ممکن است ۶ سال به طول انجامد. برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا باید یک پروپوزال تحقیقاتی آماده کرده و با اساتید دانشگاه ها مکاتبه کنید. دانشگاه و کمیته اساتید ناظر پروپوزال شما را بررسی و در صورت تایید یک سوپروایزر برای شما انتخاب می شود و می توانید پذیرش دانشگاه را کسب کنید. در برخی از دانشگاه ها همچون دانشگاه آنکارا ممکن است نیاز به آزمون ورودی داشته باشید. با در اختیار داشتن پذیرش دانشگاه می توانید برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کنید.
 دانشگاه های معروف ترکیه مانند استانبول، آنکارا و ازمیر در رشته هایی همچون : اقتصاد، مهندسی کامپیوتر، روانشناسی، مدیریت مسافرت، مهندسی صنایع، روابط بین الملل، طراحی گرافیک، روابط عمومی و تبلیغات، زبان و ادبیات، موسیقی، مدیریت بین المللی تدارکات، طراحی صنعتی، معماری، ریاضیات، سینما و تلویزیون و کسب و کار دانشجو میپذیرند.

ساختار دوره دکترا در ترکیه
ترکیه سالهاست تلاش میکند تا علاوه بر عضویت در اتحادیه گمرگی اروپا به عضویت دایم اتحادیه اروپا درآمده تا بیش از گذشته راه توسعه وپیشرفت را ادامه دهد. در حوزه دانشگاه ها نیزبه ‌دلیل همین نامزدی ترکیه برای عضویت دراتحادیه اروپا ، مدارک دانشگاه های ترکیه از فرایند بولونیا پیروی می‌کند. در نتیجه دوره‌های دکترا شباهت بسیار زیادی به دوره‌های دکترا در اروپا دارد. شیوه نامه های اموزشی در دانشگاه های ترکیه در مقطع دکتری از فرایند منظمی پیروی می‌کنند که مراحل و ارزیابی‌های مشخصی هم دارد. این فرایند شامل چندین کلاس، سمینار و آزمون می‌شود که مجموع اعتبار ECTS آن، ۲۴۰ است. همچنین در ابتدای دوره‌ی دکترا کلاس‌های مقدماتی برگزار می‌شود. هر دانشگاه و دوره‌ محتوای خاص خود را دارد، اما به منظور اعطای مدرک دکترا تمام محتوای درسی باید تدریس شوند.
درهر رشته ای که شما در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنید رساله و پیشرفت شما وسایر دانشجویان توسط کمیته سرپرستی نظارت و بررسی می‌شود که استاد راهنمای شما یکی از اعضای اصلی این کمیته است. استاد راهنما یکی از اساتید دانشگاهی است که در اولین سال دکترا برای شما تعیین ‌می‌شود. شما می‌توانید علاوه بر استاد راهنما، مشاور نیز داشته باشد. مشاور نیز در کمیته حضور دارد.
دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه  در اوایل دوره توسط آزمون صلاحیت ارزیابی می‌شوند. کمیته صلاحیت، علاوه بر بررسی پیشنهاد رساله دانشجو به دو صورت کتبی و شفاهی، کمیته آزمون داوران را نیز تشکیل می‌دهد که به برنامه‌ریزی و ارزیابی آزمون‌ها در دوران باقی‌مانده دکترا می‌پردازد؛ نتیجه این آزمون توسط کمیته صلاحیت بررسی می‌شود.
پس از اتمام موفقیت‌آمیز آزمون صلاحیت و دفاع از هدف پژوهش، دانشجویان می‌توانند دوره دکترا را آغاز کنند. در مدت زمان تحصیل دانشجویان هر شش ماه به‌طور منظم توسط کمیته مرتبط ارزیابی خواهند شد که این امر به منظور بررسی فرایند کاری دانشجو در مقطع دکترا می‎باشد. کمیته مطالعات فعلی، نتایج، روش تحقیق و برنامه کاری که دانشجو در زمینه پژوهشی خود انجام داده است را از طریق گزارش‌های ارائه شده بررسی می‌کنند.
هنگامی که دانشجویان پژوهش خود را به اتمام رسانند، رساله نهایی دکترای آنها توسط هیئت داوران بررسی خواهد شد. 

دریافت بورسیه تحصیلی واعزام دانشجو به ترکیه
یکی از سوالاتی که همواره از موسسه تهران آنکارا پرسیده میشود شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه است. 
اینجا یاد آور میشویم که ترکیه هر ساله بورسیه های تحصیلی گوناگونی را ارائه می نماید.این بورسیه ها هم درسه مقطع لیسانس  فوق لیسانس و دکترا ارائه می گردد. افراد به دو صورت می توانند درخواست بورسیه تحصیلی نمایند، یا از طریق ثبت نام در سایت دانشگاه ها؛ یا از طریق مصاحبه حضوری یا اینترنتی . نمراتی که افراد باید در مقاطع تحصیلی مختلف جهت اخذ بورسیه تحصیلی داشته باشند به شرح زیر می باشد.
- مقطع لیسانس: کسب نمره ۱۴ از ۲۰ نمره و یا کسب نمره ۷۰ از ۱۰۰ نمره
- مقطع فوق لیسانس: کسب نمره ۱۵ از ۲۰ نمره و یا کسب نمره ۷۵ از ۱۰۰نمره
- مقطع دکترا: در این مقطع نیز افراد باید همانند مقطع فوق لیسانس نمره ۱۵ از ۲۰ و یا نمره ۷۵ از ۱۰۰ را کسب کرده باشند.


مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی
همانند بسیاری از بورس‌های تحصیلی، بورس تحصیلی ترکیه طیف گسترده‌ای از مزایا را برای دانشجویان ارائه می‌دهد. بعضی از مزایای ویژه بورسیه به شرح زیر است:
- اسکان رایگان: یکی از بهترین ویژگیهایی که بورس تحصیلی ترکیه برای شما در نظر گرفته سکونت شما به صورت کاملا رایگان است که تحت شرایط بسیار مطلوبی برای تحصیل دانشجو قرار دارد. همه دانشجویان دارای بورس تحصیلی ترکیه در خوابگاه‌های دانشگاهی که از ان پذیرش دیرافت کرده اند اقامت دارند و دانشجویان می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ای از این امکانات بهره‌مند شوند. درصورتی که دانشجویی تمایل به زندگی در خوابگاه را نداشته باشد، می‌تواند به محل سکونت مورد تمایل خود نقل مکان کند؛ در چنین شرایطی هزینه زندگی به عهده خود دانشجو می‌باشد.
- شهریه رایگان: شما علاوه بر اینکه هر ماه از دانشگاهی که پذیرش گرفته اید حقوق دریافت می کنید در کنار سایر دانشجویان بورسیه،هیچ مسئولیتی جز تلاش برای تحصیل نداشته و تحصیل آنها بصورت رایگان خواهد بود.
- هزینه‌های بهداشتی: شما به محض دریافت بورس تحصیلی وپذیرش در دانشگاه های ترکیه زیر پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفته و هزینه‌های بهداشتی شما و سایر دانشجویان بورسیه، برعهده‌ی بیمه سلامت عمومی است ودر صورت بروز بیماری هیچ هزینه ای برای درمان پرداخت نخواهید کرد و تمامی هزینه‌ها برعهده بیمه سلامت عمومی خواهد بود.
- هزینه های مسافرتی: شما در سال یک بار سهمیه دریافت بلیط رفت وبرگشت هواپیما از خطوط هواپیمایی ترکیش ایرلاین را به مقصد ایران ویا هر کشور دیگری که ساکن ان باشید دریافت می کنید.
با این حال، اگر دانشجویی شخصا تمایل به خرید بلیط داشته باشد، هزینه بلیط به او پس داده می‌شود.

دانشگاه آتلیم
رتبه 500-401

دانشگاه کوش
رتبه 350-301

دانشگاه بوگزیسی
رتبه 480-471

دانشگاه صابانچی
رتبه 400-351

دانشگاه استانبول
رتبه 500-401

دانشگاه فنی
استانبول
رتبه 700-651

دانشگاه فنی
خاورمیانه
رتبه 480-471

دانشگاه بلکینت
رتبه 500-401

دانشگاه های برتر ترکیه

آخرین آمار دانشگاه های ترکیه نشان می دهد در این کشور ۱۸۳ دانشگاه و آکادمی وجود دارد که حدود ۱۰۹ دانشگاه دولتی و ۶۵ دانشگاه خصوصی و ۶ موسسه آموزشی می باشد. همچنین دانشگاه های ترکیه بر اصول نظام بولونیا استوار بوده و از برنامه های تحصیلی دانشگا های اروپایی تبعیت می کنند. همچنین عموم دانشگاه های ترکیه با تبادل دانشجویان در دانشگاه های دیگر به صورت بین المللی موافق هستند و طرفدار برنامه اراسموس می باشند. در خصوص اعتبار و رنکینگ دانشگاههای ترکیه می توان گفت که حدود ۱۰ دانشگاه در ترکیه دارای رتبه برتر در سطح جهان هستند که این دانشگاهها در شهرهای بزرگ ترکیه مانند آنکارا و استانبول ویا در ازمیر قرار دارند. در جدول زیر تعدادی از دانشگاه های برتر کشور ترکیه با آخرین رتبه بندی آن ها تا سال ۲۰۱۸ بیان شده است.

هزینه تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه به نسبت دانشگاه آزاد اسلامی ایران پایینتر وبه نسبت دانشگاه های اروپا بسیار کمتر است به طور مثال هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در سال است و هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی بسته به رشته های تحصیل و نوع دانشگاه ها از  ۴۰۰۰ دلار تا ۸۰۰۰  دلار و هزینه تحصیل در رشته های پزشکی در دانشگاه های خصوصی از ۱۵۰۰۰ دلار  تا ۲۵۰۰۰ دلار در سال متغیر است. البته هزینه دوره های زبان انگلیسی حدود ۶۰۰ تا ۱۵۰۰  دلار برای یک سال می باشد و هزینه دوره های زبان ترکی از ۲۵۰  تا ۲۰۰۰ دلار متفاوت است.

اعزام دانشجو به ترکیه و مدارک لازم برای پذیرش
شما برای ثبت نام در دانشگاه های ترکیه باید مدارک خاصی را ارائه نمایید. و پس از انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه باید به جمع آوری مدارک مورد نیاز بپردازند. این مدارک لازم در بعضی از دانشگاه ها به صورت عمومی و یکسان و در بعضی از دانشگاه ها متفاوت است.

ما درآکادمی تهران آنکارا اما عمده مدارکی که تقربا همه دانشگاه ها از شما می خواهند را معرفی می کنیم
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی 
ارائه فرم درخواست پذیرش تحصیلی و ترجمه شده آن
ارائه مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی و ترجمه شده آن
ارائه ریز نمرات دوره دبیرستان و دیپلم و پیش‌دانشگاهی و ترجمه آن ها
ارائه مدرک زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل)
ارائه انگیزه نامه تحصیلی و ترجمه آن
ارائه رسید هزینه ثبت نام دانشگاه

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا
برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا علاوه بر مدارک فوق افراد باید مدارک ذیل را نیز ارائه نمایند:
ترجمه و ارائه مدرک کارشناسی برای متقاضیان اخذ پذیرش کارشناسی ارشد
ترجمه و ارائه مدرک کارشناسی ارشد برای متقاضیان اخذ پذیرش دکترا
ترجمه و ارائه توصیه‌نامه استاد
ارائه نمره GRE برای مهندسان
ارائه مدرک زبان تافل
انجام یک مصاحبه آنلاین یا حضوری

متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس و فوق لیسانس جدا از اینکه مدارک لازمه را باید ارائه نمایند باید به سایت دانشگاه خود مراجعه کرده و مدارک را طبق خواست دانشگاه ها به صورت اسکن شده ایمیل کنند. این مدارک باید تا تاریخ اول اوت ارسال گردند.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط اقامت یا ویزای دانشجویی
برای اعزام دانشجو به ترکیه و تحصیل در این کشور افراد باید اقامت تحصیلی را درخواست نمایند. پروسه و مراحل اخذ اقامت  تحصیلی کشور ترکیه چندان پیچیده نیست. در واقع افراد پس از آنکه در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کردند و نامه پذیرش را دریافت نمودند می توانند به اداره مهاجرت ترکیه مراجعه و فرم درخواست اقامت  را به همراه نامه پذیرش ارائه دهند و درخواست اقامت تحصیلی نمایند. این اقامت (ویزا) به طور معمول در کمتر از دو ماه پس از درخواست صادر می شود. 

مدارک مورد نیاز اقامت یا ویزای دانشجویی کشور ترکیه
ارائه پاسپورت معتبر و فتوکپی پاسپورت
ارائه نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه
ارائه درخواست ویزای تحصیلی
4 قطعه عکس رنگی
ارائه تمکن مالی و اثبات حساب بانکی جهت اثبات توانایی در پرداخت هزینه ها
ارائه یک بیمه نامه معتبر(خدمات درمانی)

در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه لازم است یاداوری کنیم شما برای درخواست اقامت تحصیلی در ترکیه سه ماه پس از ورود به کشور زمان دارید.

تحصیل پزشکی در ترکیه 
تحصیل داروسازی در ترکیه 
تحصیل دندان پزشکی در ترکیه 

اعزام دانشجو به ترکیه و زمان اعزام دانشجو به ترکیه
پذیرش از دانشگاه های ترکیه و شروع ترم های تحصیلی درسه دوره پاییز، بهارو تابستان و به شرح زیر می باشد.
- ترم پاییز: از اکتبر تا آخر ژانویه می باشد
- ترم بهار: از ماه فوریه تا ماه ژوئن می باشد
- ترم تابستان: از ماه جولای تا ماه آگوست خواهد بود
و اعزام دانشجو به ترکیه باید از 2 ماه قبل از شروع ترم های تحصیلی انجام گیرد. بر همین اساس با توجه به اینکه ترم های تحصیلی در ترکیه در سه دوره استارت می خورد بنابراین افراد می توانند در هر ماهی از سال برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام نمایند. در این  بخش از که توسطآکادمی تهران آنکارا تهیه شده است، به زمان اعزام دانشجو به ترکیه می پردازیم. در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه لازم به ذکر است که افراد در رشته های مختلفی در دانشگاه های این کشور می توانند پذیرش تحصیلی درخواست نمایند. که البته بیشترین تقاضای افراد در رشته های پزشکی و در دوره های زبان انگلیسی، آلمانی و یا ترکی می باشد.
تعطیلات در کشور ترکیه برای دانشجویان هم در تابستان می باشد و هم در زمستان البته این تعطیلات به مدت دو هفته بین ماه های ژانویه تا فوریه می باشد.​​​​​​​

اعزام دانشجو به ترکیه و هزینه های زندگی دانشجویی
دراعزام دانشجو به ترکیه بحث هزینه های زندگی دانشجویان خیلی مهم و مورد سوال است. می توان گفت هزینه های زندگی همانند هزینه های تحصیل نسبت به سایر کشورهای اروپایی ارزان تر است و به دلیل همین هزینه های پایین است که متقاضیان زیادی دارد. این هزینه های زندگی در ترکیه حدود ۲۰۰۰ الی ۴۰۰۰ لیر در ماه می باشد که شامل تمام هزینه های دانشجویان از جمله هزینه های خوراک، پوشاک، رفت و آمد، اجاره مسکن و هزینه اینترنت می باشد.

هزینه های عمومی در هر ترم
مسکن: ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر  (شامل هزینه خوابگاه و اتاق)
غذا: ۲۰۰تا ۵۰۰ لیر
حمل و نقل: ۳۰۰ لیر
کتاب: ۱۵۰ لیر

شرایط لازم برای دریافت بورس تحصیلی ترکیه
محدودیت سنی برای بورسیه تحصیلی در ترکیه

 
تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی دندانپزشکی و داروسازی
بیشترین افرادی که به آکادمی تهران آنکارا مراجعه می کنند متقاضی شرکت در رشته های  پزشکی دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه های ترکیه هستند چرا که تعدادعلاقمندان به این رشته ها در بین دانشجویان ایرانی بسیار است. دوره‌ی پزشکی در ترکیه ۶ ساله می باشد. در سه سال اول تحصیل دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاس‌ها می بایست تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی را  انجام دهند. در سال چهارم و پنجم  دانشجویان مشغول انجام آزمایشات و تشخیص بیماری‌ها و پیدا کردن راهکارهایی برای درمان آنها می‌شوند و در سال آخر به صورت کارآموز در بیمارستان‌ها حضور می‌یابند.
 
تحصیل در ترکیه و مزایای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی وداروسازی
بسیاری از دانشگاه های ترکیه که دارای رشته های پزشکی ودندانپزشکی وداروسازی هستند مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند ( لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم را از اینجا ببینید) چرا که مدارک پزشکی و دندانپزشکی صادره از دانشگاه های پزشکی ترکیه در سطح بین المللی از اعتبار بالایی برخوردار هستند  که این خود یکی از مهمترین مزایای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه برای دانشجویان ایرانی می باشد.
در دانشگاه های پز‍شکی ترکیه برای دانشجویان خارجی علاوه بر زبان ترکی امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد. همچنین بالا بودن سطح علمی دانشگاه های ترکیه، نزدیک بودن فرهنگ دو کشور و پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی را می توان از دیگر مزایای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه بیان کرد.

شرایط پذیرش تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه
شما برای پذیرش در رشته پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های ترکیه باید دارای مدرک دیپلم  یا در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشید. همچنین  برای ورود به دانشگاه های پزشکی ترکیه باید حد نصاب قبولی که برای هر دانشگاه متفاوت است را  در آزمون YOS کسب نمایید. آزمون YOS از ۲ بخش تشکیل شده است. بخش اول آزمون YOS شامل؛ سوالاتی از دروس ریاضی , هوش و هندسه می باشد.
بخش دوم جهت ارزیابی تسلط متقاضیان به زبان ترکی می باشد که در آن به هر داوطلب با توجه به تسلط زبان ترکی نمره A,B,C  داده خواهد شد اما اگر دانشجو حد نصاب لازم را در این قسمت کسب نکنید، باید دوره ۱ساله زبان ترکی تومر TÖMER‌را بگذرانید و نمره قبولی را در آزمون نهایی بدست آورد تا بتواند در کلاس‌های پزشکی شرکت نماید.
البته بعضی از دانشگاه های پزشکی دندانپزشکی وداروسازی ترکیه ملاک پذیرش دانشجو را بر آزمون دیگری تحت عنوان آزمون SAT قرار می دهند اما آزمون YOS فراگیرتر است و دانشگاه های بیشتری نتیجه این آزمون را ملاک عمل قرار می دهند.
برای تحصیل دوره های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی نیز بعد از کسب قبولی در آزمون ورودی متقاضی باید مدرک آیلتس حداقل ۶ را داشته باشد.

هزینه تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه
مدارک مورد نیاز پذیرش دانشگاه های پزشکی ترکیه
آزمون yos ترکیه
آزمون sat ترکیه

دانشگاهشهرسال تاسیس
دانشگاه آنکاراآنکارا1946
دانشگاه هنرهای زیبا آنکاراآنکارا2017
دانشگاه علوم اجتماعی آنکاراآنکارا2013
دانشگاه قازیآنکارا1982
دانشگاه حاجت تپهآنکارا1967
دانشگاه فنی خاورمیانهآنکارا1956
دانشگاه Yıldırım Beyazıtآنکارا2010
دانشگاه Atılımآنکارا1997
دانشگاه Akdenizآنتالیا1982
دانشگاه علاء الدین کیکوبات آلانیا (Alanya Alaaddin Keykubat )آنتالیا2015
دانشگاه Boğaziçiاستانبول1863
دانشگاه گالاتاسرای (Galatasaray)استانبول1994
دانشگاه Medeniyet استانبولاستانبول2010
دانشگاه فنی استانبولاستانبول1773
دانشگاه استانبولاستانبول1453
دانشگاه Marmaraاستانبول1883
دانشگاه هنرهای زیبا Mimar Sinanاستانبول1982
دانشگاه Dokuz Eylülازمیر1982
دانشگاه اژهازمیر1955
دانشگاه İzmir Institute of Technologyازمیر1992

لیست دانشگاه های برتر ترکیه

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید